یک جستجوی ساده در فضای مجازی و حقیقی اطرافمان، کمتوجهی همهی اقشار جامعه بخصوص هنرمندان از وضعیت فعلی یمن و حملههای وحشیانهی صعودیها به این کشور بخصوص با شروع جام جهانی را نشان میدهد که جای تأمل دارد.
'نجاح محمد علی' کارشناس سیاسی معروف عراقی در توئیتی جالب توجه در این خصوص نوشته است:'جام قهرمانی که در یمن در حال حاضر جریان دارد، خیلی زیباتر و شکوهمندتر از جام جهانی فوتبال در روسیه است و جنگ الحدیده، بهترین بخش این رقابت جهانی است.'(خبرگزاری ایرنا)
جام جهانی با تمام حواشی آن به پایان رسید. در روزگاری که همه چیز از تبلیغات تا آثار هنری رنگ بوی جام جهانی فوتبال را گرفت و نوعی غفلت عمومی نسبت به سایر اتفاقات جهان در میان مردم ایجاد شد، قدرتهای سلطه گری مانند عربستان از این فرصت استفاده کردند و حملات خود را به مردم بیدفاع یمن شدت دادند. تقارن این دو، اتفاق جدیدی نیست. ازجمله این تقارنهای عجیب بازیهای المپیک 1948 اسپانیا است که همزمان موجودیت رژیم صهیونیستی اعلام شد، یا جام جهانی فوتبال در 1982 که همزمان رژیم صهیونیستی خاک لبنان را اشغال کرد و یا همزمانی جام جهانی فوتبال 2006 با جنگ 33 روزه علیه لبنان و یا بازیهای المپیک 2008 پکن (چین) که جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه اتفاق افتاد. همچنین همزمانی بازیهای جام جهانی 2010 با آغاز محاصره رژیم صهیونیستی علیه غزه و یا بازیهای المپیک 2012 لندن (انگلستان) با شروع ناآرامیها و جنگ داخلی در سوریه و بالاخره شروع جام جهانی فوتبال 2018 روسیه که همزمان با آن حمله نظامی به الحدیده یمن اتفاق افتاده
گشتی در اخبار و رویدادهای هنری و رسانهای جهان نشان میدهد که توجهی نسبت به جنگافروزی عربستان از سوی هنرمندان وجود ندارد. تعداد اندکی اعتراضات خودجوش مردی و ویدیوهای کوتاه و کمتراز انگشتان دست کاریکاتور وپستر، تنها نشانِ دیده شدن مظلومیت مردم یمن است. انتظار توجه به مظلومیت مردم یمن در این روزها شاید از همهی مردم نمیرود ولی حداقل هنرمندان که چشمان بیدار جامعه هستند میتوانستند توجه بیشتری به این مسئله نشان دهند.
هنرمندان نشان دادهاند که در تمامی مسائل با زبان خاص خود توانستهاند توجه جامعه را به مسائل مختلف جلب کنند. این روزها که هر نام تجاری، فرهنگی و هنری از جام جهانی به نوعی برای دیده شدن استفاده کرده است، شاید با نشان دادن ارتباط جام جهانی و کشتار این روزهای مردم یمن کمترین انتظار از هنرمند آزادی خواه و حق طلب تا حدودی میتوانست برآورده شود.
اگرچه بازی های جام جهانی فوتبال تمام شد، اما فضای جامعه همچنان نیازمند به یک حرکت دسته جمعی و هنرمندانه برای خلق آثار هنری در تمامی شاخهها بخصوص در عرصهی هنرهای تجسمی، هنرهای مفهومی و اینستالیشن است.