نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
طراحی اجزای مبلمان شهری نمی‌تواند جدا از یکدیگر و بدون در نظر گرفتن رابطه مؤثر آنها از یکدیگر انجام گیرد. نیمکت در مبلمان شهری بر اساس قوانین طراحی فرم و فضا باید برای محیطی که قرار است در آن قرار گیرد طراحی شود. ویژگی‌های محیط از نظر فرم، شرایط آب‌و‌هوایی و کاربران از مقوله‌های مهم در این حوزه کاری است.
سازمان زیباسازی تهران اخیرا اقدام به طراحی نیمکت‌های شهری کرده است. یکی از این طراحی‌ها مربوط به مبلمان محوطه مدرسه عالی شهید مطهری و محوطه امامزاده یحیی می‌باشد. با توجه به معماری تاریخی این بنا، طراح با الهام از فرم‌های تاریخی دست به طراحی برده و سعی در ایجاد هماهنگی نیمکت با محیط قرارگیری آن کرده است. در حالی که اتفاقا در چنین فضایی ما نیازمند تضاد در طراحی هستیم. چرا که آثار تاریخی باید به قوت قبل دیده شوند و اجزای مدرن اضافه شده به محیط باید با کنتراست فرمی به این روند کمک کنند. اجرای ضعیف طرح و استفاده از مواد سنتی در ساخت ضعف طراحی را تشدید و محیط را زشت نموده است. طراحی مدرن و استفاده از مواد جدید می‌توانست راه مناسب‌تری در راستای جلوه‌ی بهتر بنای تاریخی باشد. همچنین اضداد عنصری مدرن و استفاده از کنتراست در طراحی جلوه‌ی شهری بهتری را به ارمغان می‌آورد.

نمونه دیگر از نمکیت‌های شهری مجموعه مبلمان میدان منیریه است که از نظر طراحی و بررسی‌های فرم و فضا نسبت به نمونه قبلی بهتر عمل کرده است. طراحی کل مجموعه شامل کف پوش‌ها، موانع مشخص‌کننده محدوده رفت‌و‌آمد عابرین، سطل زباله و نیمکت‌ها به عنوان یک مجموعه واحد دیده شده‌اند. استفاده از مواد یکسان، خطوط شکسته و ریتم تکرار در طراحی‌ها نمایان کننده این رویکرد است. اما آنچه در اینجا مورد توجه قرار می‌گیرد روح طراحی بر مجموعه است که آن را محیطی خشک، صنعتی و کمک به تقویت شلوغی حاکم بر میدان منیریه کرده است. شاید طراحی ساده و استفاده از فرم‌هایی نرم تر در راستای ارائه فضایی مهربانانه‌تر می‌توانست رویکرد بهتری در طراحی باشد.

درباره نویسنده
من "زهرا کشاورز" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود