در بخش سخنی با خوانندگان کتاب طراحان چه میدانند میخوانیم "بردن مباحث دنیای طراحی و معماری به عرصۀ علوم شناختی و ذهن شناسی و پیوند این دو عرصه باهم اتفاقی است بسیار درخور توجه. حضور کلام بزرگانی چون دونالد شاون و نایجل کراس در کتابی که موضوعش طراحی است نوید روزگار خوشی را برای دنیای طراحی دارد. روزگاری که برای دانشآموختگان طراحی در ایران بسیار ناآشنا و غریبه است. به هر صورت چه بخواهیم چه نخواهیم دیگر امروز مسئلۀ طراحی، ارگونومی و آنالیز انبارداری و... نیست (هرچند که مهم هستند) بلکه پرسش این است که چقدر طراحی توان ایجاد تغییر در اجتماع و زندگی پیرامون خود دارد؟ چقدر طراح میتواند برای جامعه و بستر آثارش مؤثر باشد؟ و... . که این مسئله بدون شناخت نحوۀ شناختِ آدمی غیرممکن است"
و در پیشگفتاری این کتاب چنین آمده است "برایان لاوسون در این کتاب با جستجوی خودِ طراح و جایگاه آن سعی در توضیح این نکته دارد که طراحان چه تفاوتی با دیگر اقشار جامعه دارند. البته هوشمندانه از میان تمام تفاوتهایی که میتواند وجود داشته باشد درصدد یافتن تفاوتهای ذهنی و فکری طراحان با دیگران اسدت. او از این رهگذر نهتنها نتیجه میگیرد که ذهن طراحان به هم شبیه و متفاوت از دیگران است بلکه به پرسشهای حاشیهای که گاهی از متن مهمتر میشوند نیز پاسخ میدهد. پرسشهایی ازایندست که جایگاه اتودهای دستی ترسیمهای طراحان در ساختن دنیای ذهنی آنها کجا است. شیوۀ درست نگریستن به پدیدههای اطراف برای رسیدن به ایدههای ناب و بکر چگونه است. ابزار کار طراحان برای رسیدن به حل مسائل کداماند..."
این کتاب که توسط علی شیرکرمی و گروه علمی چهارباغ ترجمه و جناب آقای آیدین مهدی زاده تهرانی آن را ویراستاری کرده است از ترجمهی روان و قابلفهمی برخوردار است که برای کتابهای برایان لاوسون حسن بزرگی به شمار میآید. ترجمههای پیشین این کتاب با وجود زحمات فراوان مترجمان آن از متن ثقیلی برخوردار بود و درک بسیاری از مطالب آن برای فارسیزبانان دشوار بود. این مسئله در این ترجمه تا حد زیادی برطرف شده است. کتاب طراحان چه میدانند توسط انتشارات کتاب وارش در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسیده است.