همایش دکو چند سالیست در مهرماه محفلی برای حضور فعالان حوزه مبلمان است. همایشی بینالمللی که به همت بخش خصوصی و با سیاستگذاری در راستای بهبود صنعت مبلمان ایران و معرفی ارزشها و تواناییهای بالقوه آن به جهان آغاز به کار کرده و با تلاش افراد بسیاری تا امروز فعالیت خود را ادامه داده است.
این همایش دارای بخشهای اصلی سخنرانیها، کارگاههای آموزشی، نمایشگاه عکاسی و نمایشگاه محصولات حوزه مبلمان است. در میان بخشهای حاضر شاید بخش کارگاهها و نمایشگاهها زمینه مناسبی را برای حضور دانشجویان علاقمند فراهم کرده است. اما آیا در عمل نیز دانشجویان حاضر در همایش برای فعالیت در این بخش ها تشویق می شوند؟
دکو همایشی است که تولیدکنندگان و سرمایهداران بسیاری را هر ساله گرد هم میآورد. این اتفاق فرصت خوبیست برای معرفی قابلیتهای تولید این صنعت در ایران و عرضه تواناییهای بالقوه دانش آموختگان هنر به ذینفعان تولید. گویی هدف از برگزاری بخشهای نمایشگاهی نیز در این راستا بوده است. اما عدم ارتباط مداوم مسئولین همایش با فعالان حوزه طراحی در طول سال و عدم طراحی مسیر هدفمند جهت توسعه حضور مستمر طراحان طی سالهای برگزاری همایش، کمی رسیدن به این هدف را مختل کرده است. باید هر دو موضع مرتبط با همایش نگاهی جدیتر به حضور طراحان داشته باشند و برنامهای عملیتر نسبت به تعریف جایگاه دانشجویان وجود داشته باشد. چرا که نسل جوان امروز سازنده فردای این صنعت خواهد بود و صنعت بدون داشتن ایدههای نو طراحی نمیتواند در طولانی مدت زنده بماند. در این راستا مسئولین همایش اقدام به تاسیس مرکز آموزش علمی-کاربردی انجمن مبلمان و دکوراسیون ایران کرده است. این مرکز با هدف پرورش طراحان متخصص و کشف استعدادهای داخلی آغاز به کار کرده است. این مسئله نشان از توسعه تخصصی مبحث طراحی مبلمان از نگاه مسئولین دکو دارد.
همایش دکو با توجه به دوربرد خود به کارش ادامه خواهد داد. اما شاید بهتر باشد این سرمایه کلان با حضور هدفمند طراحان داخلی رنگ و بوی تازهای از سبک طراحی ایرانی به خود گیرد تا در آیندهای نزدیک شاهد درخشش هرچه بیشتر این صنعت در داخل و خارج از ایران باشیم. همایش دکو میتواند با ارائه گزارشهای عملی از محصولات تولید شده یا در حال انجام مبلمان که با مشارکت تولیدکنندگان و طراحان انجام گرفته است، قدمی مؤثر در راستای بازخورد فعالیت همایش و ایجاد انگیزه برای حضور پررنگتر افراد مختلف در سالهای آینده بردارد. همچنین شاید بهتر باشد طراحان نیز اقدامی جدیتر در مسیر ارتباط بهتر با دکو بردارند و نگاه جدی و مسئولانهتری نسبت به آن داشته باشند.