نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

دانشگاه هنر،احیاگر یا مخرب عمارت قزاقخانه

تاریخ نشر : پنجشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۵

میدان مشق تهران، یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بناهای نظامی باقی مانده است که تاریخ آن به جنگ جهانی اول و دوم برمی گردد و در زمان مظفرالدین شاه دستور ساخت بنای مرکزی آن یعنی قزاقخانه داده شد.باتوجه به احساس خطری که برای مجموعه میدان مشق می شد، در سال ۱۳۸۲ به منظور مرمت و احیا به دانشگاه هنر واگذار شد.این در حالی است که این مرمت به کندی انجام شد به طوریکه شاید بتوان گفت تا سال ۱۳۹۴ پیشرفت فیزیکی چندانی نداشت و نکته قابل تأمل در این پروژه، مرمت غیر اصولی یکی از ساختمانهای این عمارت است که در آن به جای آجرهای پهلوی از سنگ مرمر استفاده شده و به سبک ساختمانهای امروزی مرمت شده است که این اقدام غیرکارشناسانه باعث شده این ساختمان به صورت کاملا مستقل  از مجموعه و نوساز به نطر بیاید و به یکپارچگی عمارت لطمه بزرگی وارد کرده. اما خوشبختانه اخیرا پروژه مرمت آن  به صورت کاملا اصولی و با جدیت هرچه تمام تر در حال انجام است به طوریکه تقریبا اکثر ساختمانهای مجموعه از لحاظ نمای بیرونی مرمت شده و مرمت داخل آنها هم از پیشرفت خوبی برخوردار می باشد.البته این نکته هم قابل ذکر است که دخل و تصرفهای غیر اصولی ای که  در سالهای اول در بخشهای داخلی بنا  به منظور استفاده  کارکنان و دانشجویان صورت گرفته، هویت تاریخی مجموعه را تا حدی خدشه دار کرده و از حال و هوای تاریخی آن در برخی ساختمان های عمارت کاسته که در حال حاضر قابل جبران هم نیست.
امید است با ادامه این پروژه تمامی بناهای عمارت قزاقخانه که در برخی از بخشها به دلیل کندی کار با خطر تخریب روبرو بود، احیا شود و این عمارت با همان سبک و سیاق تاریخی خود که روزی رونق بسیاری داشته، جانی دوباره بگیرد تا یک پادگان نظامی با حفظ پوسته اصلی خود به مکانی برای تبلور فرهنگ و هنر و مکانی که هنرمندان در آن به واسطه پیوند دیرینه و عمیق تاریخ و هنر با یکدیگر خالق آثاری ماندگار و چشم نواز باشند، تبدیل شود و همچنین دانشگاه هنر که در این سالها از نظر بسیاری از دوستداران تاریخ و بناهای تاریخی به عنوان مخرب عمارت قزاقخانه شناخته شده و نقدهای بسیاری به آن شد، احیاگر بخشی ازتاریخ باشد.










درباره نویسنده
من "زهره حاضری" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

۲۵ تیر ۹۵ ، ۱۳:۴۲ فرزین خاکی
گروه مرمت دانش‌گاه هنر در فاصله‌ی ۵۰ متری از همین بنا قرار داره. من نمی‌دونم این درس‌هایی که به ما میدن چرا به کار خود دانش‌گاه نمیاد؟ همین مرمت فعلی هم ایرادای جدی به خصوص تو بحث آب‌روهاش داره که اتفاقا دوستان گروه مرمت مطلع هم هستن، منتها انگار پیوند درس و واقعیت حتی تو خود دانش‌گاه هم قرار نیست اتفاق بیفته...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود