نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

نمایشگاه گروهی صندلی ها / آبژه

تاریخ نشر : سه شنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۴
این روزها نیاوران شاهد برگزاری نمایشگاهی با حضور پر رنگ معماران است. نمایشگاهی با عنوان طراحی صندلی‌های سه نسل از معماران معاصر ایران. مجموعه کارهای ارائه شده آثاری هنرمندانه با اجرای قوی در ساخت هستند. آثاری که نشان از فعالیت هنرمندان معاصر و چشم‌اندازی روشن برای ظهور طراحان آینده دارد.
صندلی‌ها در طراحی از سبک‌های متنوعی پیروی کرده‌اند و همه یک مسیر را انتخاب نکرده‌اند. کارهایی که گاه تنها مبلّغ هنر طراحی طراح خود هستند بدون آنکه نگاهی به تولید انبوه داشته باشند و گاه سادگی در فرم و ساخت را، سرلوحه خود قرار داده‌اند. آنچه در این میان دیده نمی‌شود هنر و نگاه طراح ایرانیست. شاید اگر کارها بدون نام منتشر شوند هرگز از نمونه‌های خارجی خود قابل تفکیک نباشند. هرچند که از نظر طراحی کارهایی قدیمی جلوه خواهند کرد.
تاریخ طراحی‌صنعتی با طراحی صندلی‌ها همراه است و همواره در کنار هم نام برده می‌شوند. اما حضور فعال طراحان معمار در این حوزه در تمام دنیا دیده می‌شود. اما آنچه باید مد نظر قرار گیرد نگاه متخصص طراح‌ صنعت به تولید انبوه و ارتباط عمیق محصول با کاربر است؛ مواردی که در آثار این نمایشگاه کم‌رنگ به نظر می‌آید.
شاید همراهی معماران با طراحان صنعت در طراحی صندلی‌هایی بر پایه نیاز کاربران، ایران را در مسیر بهبود تولیدات صنعت داخلی قرار دهد. هرچند گویا هدف از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی صرفاً پرداختن به جنبه‌ی هنری طراحی است. اما باید توجه داشت که طراحی مبلمان در شاخه هنرهای کاربردی قرار می‌گیرد و نگاه هنرمندانه زمانی ارزش پیدا می‌کند که موجب زایش محصولاتی قابل تولید و پاسخگو به نیاز کاربران شوند. با این رویکرد به نظر می‌رسد نگاه صرفاً هنرمندانه راه‌گشا نخواهد بود.










درباره نویسنده
من "زهرا کشاورز" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

۲۱ مهر ۹۴ ، ۱۱:۱۲ سکینه پیرپکاجکی
از وبلاگ من هم دیدن کنید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود