نماد حجمی میدان انقلاب چه برای آنهایی که انقلاب را درک کرده و در آن دوره حضور داشتند، و چه نسل جدید گویای خاطرات آن زمان و روایتی تصویری از گذشته ای نچندان دور است.
این نماد با طراحی ایرج اسکندری و اجرای فریدون صدیقی در سال 61 در میدان انقلاب جای گرفت. ابتدا این طرح به منظور ساخت نقش برجسته ای به طول صد متر برروی دیوار ارائه شد. این نقش برجسته حالتی روایتگونه داشته و بیننده با نگاه به بخش بخش آن میتوانست شاهد اتفاقات آن زمان باشد. نقوش این اثرنمایش دهنده نقش اقشار مختلف مردم در جریان انقلاب و تظاهرات ها بود. نشان دادن حضور و نقش زنان و اقوام مختلف با فیگورهایی رئال و اندکی اغراق در فرم دستها؛ خصوصا در طرح امام که اشاره به نقش امام و حمایت ایشان از مردم در جریان انقلاب داشت.
بعد از آن به روایت هشت سال جنگ تحمیلی و رهبری امام خمینی (ره) در این سالها پرداخته شده است.
با تصمیم مسئولین وقت این طرح تبدیل به مجسمه ای مارپیچ شد ودر میدان انقلاب قرار گرفت. نتیجه این تغییر در اجرای طرح گم شدن بخشی از وقایع نقش در میان پیچ و تاب اثر شد.
در سال 86 به دلیل ساخت مترو در این مکان تصمیم گرفته می شود که این مجسمه ازمیدان برداشته شده و پس از اتمام پروژه به جای خود برگردد. اما به دلیل موقعیت جدید این میدان و وزن زیاد اثر این اتفاق نمی افتد. و اکنون تنها ماکتی ازآن در ضلع غربی میدان جای گرفته است .
درست است که قرار گرفتن این طرح در میدان از ابتدا تصمیمی شتابزده بود ، ولی حذف ناگهانی این نماد بعد از سی سال مستلزم تمهیداتی است، از جمله انتخاب جایگزینی مناسب جهت قرار گیری در یکی از میدان های مهم شهر. درحالی که بعد از گذشت پنج سال شاهد تصمیم جدی از طرف مسئولین در این زمینه نیستیم .