نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

دورچین بافی یا وارونه بافی/ ایل قشقایی فارس

تاریخ نشر : دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

دست‌بافت‌های ایرانی را شاید بتوان متنوع‌ترین دست‌بافت‌های جهان دانست زیرا به هر تعداد که پرداخته می‌شود، باز هم تعدادی از قلم می‌افتند و با همت بعضی از گردشگران خوش‌ذوق شناخته می‌شوند. بافت‌ها و منسوجاتی که شاید تا به حال اسم آن‌ها هم به گوش ما نخورده است؛ مانند پلاس، نمک دان بافی، ارمک بافی، برک بافی و گلیج بافی. تعدادی از آن‌ها نیز معروف شناخته شده هستند مانند ابریشم‌بافی و چادرشب، جاجیم و ترمه‌بافی. پته‌دوزی، ممقان دوزی، گلابتون، خامه‌دوزی، زرتشتی بافی
به‌طورکلی این دست‌بافت‌ها به دو گروه بافت‌های دستگاهی و بافت‌های داری تقسیم می‌شوند. بافت‌های دستگاهی با پارچه‌های سنتی مثل مخمل، ترمه و جاجیم دوزی انجام می‌شود و بافت‌های داری شامل پرزدار مانند قالی، گبه و بدون پرز مانند انواع گلیم می‌شوند. دورچین بافی یا وارونه بافی از انواع بافت‌های داری بدون پرز است که قدمــــت آن بالغ بر ۲۰۰ سال می‌رسد و توسط عشایر ایل قشقایی استان فارس تولید می‌گردد. این دست بافته که چله‌کشی آن مانند گلیم است به روش بافت پود پیچی بافته می‌شود ولی به جای آنکه پودها از روی دو جفت تار پیچیده شود، بافنده به‌وسیله آیینه‌ای که در زیر قرار می‌دهد پودها را از زیر یک جفت تار می‌پیچد و به همین دلیل به آن وارونه چین بافی نیز می‌گویند.
 بافت به شیوه پود پیچی (سوزنی) انجام می‌گیرد ولی به جای پیچیدن تارها از رو، از زیر کار پیچیده می‌شود و به همین دلیل نقوش ایجاد شده بسیار ظریف و شبیه به پشت قالی می‌باشد. نقوش آن هندسی است و از انواع الیاف پشمی الوان استفاده می‌گردد. روش نگهداری آن حفاظت از رطوبت مداوم، حرارت و آتش، اشعۀ مستقیم و مداوم خورشید، سفیدکننده‌های شیمیایی و اشیا نوک تیز و بُرّنده می‌باشد و با آب ولرم و صابون قابل شست شوی می‌باشد.

 

 

درباره نویسنده
من "مینا مختارزاده" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود