نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

موزه میراث روستایی گیلان / دکتر محمود طالقانی

تاریخ نشر : يكشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۴

موزه میراث روستایی گیلان، اولین اکو موزه ایران است که در پارک جنگلی سراوان، کیلومتر 18 جاده رشت-تهران، واقع شده است. ایده شکل گیری این موزه توسط دکتر محمود طالقانی با رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، در سال ۱۳۸۰ صورت گرفت که ماحصل آن راه اندازی اولین کارگاه این پروژه، در سال ۱۳۸۴ بود؛ که توسعه و گسترش آن تا به امروز نیز ادامه دارد.
استان گیلان، به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، تنوع فرهنگی- اجتماعی، نحوه‌ی معیشت مردم و به تبع آن تنوع معماری، حوزه‌های متفاوتی را شامل می‌شود. بر پایه‌ی مطالعات انجام شده، ٩ حوزه‌ی فرهنگی- معماری در گیلان شناسایی و برای هر یک از آنها مکان ویژه‌ای در سایت موزه انتخاب شده است. هر حوزه در قالب یک روستا معرفی می‌شود. برپایی این موزه، یکی از معدود تلاش هایی است که با هدف ثبت، نوشتاری کردن و بازسازی بخشی از میراث فرهنگی و معنوی سرزمین گیلان در راستای حفظ هویت بومی و شناساندن آن به مردم صورت گرفته است. این موزه، برای دستیابی به این مهم سعی می‌کند، علاوه بر ساخت بناهای سنتی به شکل اولیه‌ی آن و نمایاندن نحوه‌ی زندگی گذشتگان، به اجرای برنامه‌های متنوعی چون نمایشگاه صنایع‌دستی، عکس و نقاشی، دستاوردهای معماری، پوشاک محلی، سفره‌ی گیلانی، گونه‌های مختلف موسیقی محلی، بازی‌ها و نمایش‌های سنتی و ‌‌... بپردازد. بازدیدکننده، می بایست برای گردش در فضای موزه، از مسیر پر پیچ و خم عبور کرده، گاه از روی پلی گذر کند؛ که حس نوعی ماجراجویی را در مخاطب ایجاد می کند. تمامی نیازهای خدماتی-رفاهی بازدیدکننده نیز در این مجموعه، با حال و هوای ویژه اش تأمین می شود و بدین ترتیب می توان تجربه زندگی کوتاهی در گذشته این خطه از سرزمینمان داشت.


درباره نویسنده
من "محدثه آهنی امینه" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

۱۱ شهریور ۹۴ ، ۱۲:۰۹ دریافت جواز کار
چقدر زیباست
پاسخ:
ممنون از توجهتون... 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود