«ناسور» در لغت به معنای زخمی است که التیام نمییابد و در اینجا استعارهای از زخم دل شیعیان پس از شهادت مظلومانهی امامشان حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت است. فیلمنامه این انیمیشن سینمایی بر اساس منابع معتبری از جمله «نفسالمهموم» تألیف شیخ عباس قمی و کتابهای «لهوف» و «آه» نگاشته شده و تولید آن نیز از سال ۱۳۹۳ آغاز و تا بهمن ماه سال ۱۳۹۴ ادامه داشته است.
انیمیشن سینمایی «ناسور» به کارگردانی کیانوش دالوند و تهیهکنندگی داریوش دالوند و محمدحسین قاسمی، درباره رویارویی عبید الله بن حُر جُعفی با امام حسین (ع) است. او پس از دعوت امام برای عزیمت به کوفه از آنجا خارج می شود تا با ایشان روبهرو نگردد؛ اما از بد حادثه در نزدیکی کربلا با امام مواجه میشود. حضرت او را به یاری خود دعوت مینماید، اما او دست رد به سینه امام میزند.
انیمیشن سینمایی «ناسور» قرار است در ماههای محرم و صفر امسال در سینماهای کشور اکران گردد. این اثر چندی پیش نیز با حضور در جشنواره «غدیر»، توانست عنوان بهترین انیمیشن را کسب نماید. همچنین در چهاردهمین اجلاس بینالمللی پیرغلامان نیز با اهداء لوحی از کیانوش دالوند، کارگردان انیمیشن «ناسور» با عنوان هنرمند آیینی تجلیل به عمل آمد.
تقدیر و تشویق هنرمندان، به جهت ساخت آثار دینی اتفاق مبارکی است، که عزم هنرمندان پیشکسوت را برای ماندن در این مسیر راسخ میکند و هنرمندان جوان را نیز به قدم گذاردن در این راهِ سخت ترغیب مینماید. در این شرایط است که میتوان به پیشرفتهای کیفی و کمی در این زمینه امیدوار بود. مسلماً آثار هنری ارزشمندی چون «ناسور» خالی از ضعفهای روایی و تکنیکی نیستند، اما جسارت هنرمند برای ورود به چنین عرصههای دشواری بسیار ارزشمند است. از همین رو باید با استقبال از این آثار، فضا را برای ادامه راه هنرمندانی از این دست مُهیا ساخت.