نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

موزه خراسان / محمد امین میرفندرسکی

تاریخ نشر : يكشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۴

اهمیت دادن به اشیای گران بها و نفیس به ویژه قرآن مجید، سنت دیرینه ای در میان ایرانیان است؛ فرقی نمی کند در خانه باشد یا در موزه ای برای نمایش عموم؛ جایگاهش هم چون ذاتش ویژه است. مرحوم میرفندرسکی، نیز تلاش داشت در طراحی موزه بزرگ خراسان، از این سنت بهره برده و کلیت فضای داخلی بنا را بر محوریت چنین ایده ای ساماندهی کند؛ موزه ای که اولین تجربه احداث ساختمانی با این نوع عملکرد در ایران به حساب می آید. این موزه، در بوستان کوه سنگی مشهد واقع شده که کار ساخت آن از سال ۱۳۸۲ آغاز شد و در پایان سال ۱۳۹۳، بخشی از آن به بهره برداری رسید.
بخش اصلی این موزه، که به حجم مرکزی ساختمان برمی گردد، سرسرایی است که تمامی مسیرهای دسترسی به حول آن می گردد. قاعده این سرسرای استوانه مانند، محلی در نظر گرفته شده جهت نمایش کتب نفیس قرآنی که از قدمت زیادی برخوردارند. البته به غیر از فضاهای گردش تعریف شده حول فضای مرکزی، نوع طراحی که برای پوشش کف محل نمایش این کتب در نظر گرفته شده نیز، قابل تامل است. استفاده از هندسی که تناسبات ویژه ای را در فضا سبب شده و چشم بیننده را از فضای باعظمت موزه، آرام آرام به بخش مرکزی آن جذب می کند. اگرچه از دور نوع شی قرار گرفته در ویترین ها مشخص نیست، اما این نوع بهره مندی از هندسه که معماران ایرانی در آن تبهر ویژه ای داشتند، خبر از مهمترین و ارزشمندترین بخش موزه می دهد و توجه به هندسه و تجلی آن در طراحی بنا به خوبی قابل رویت است.
گاه بهره مندی از هندسه ای ساده و متناسب در کف سازی یک فضای به خصوص در بنا می تواند، حال و هوای کلی حاکم بر کالبد را تحت تاثیر قرار داده و خود آن بشود ایده ای برای پیشبرد طرح مورد نظر؛ نکته ای که معمار زبردست موزه خراسان، توانست به خوبی از آن استفاده کند. گاه همین توجهات به ظاهر جزیی، می توانند اثری را شاخص و حتی ماندگار کنند.

درباره نویسنده
من "محدثه آهنی امینه" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

۲۰ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۱۴ فرزین خاکی
روح لویی کان شاد :)
پاسخ:
خیلی حال و هوای کارهای لویی کان رو داره..موافقم!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود