«ساخت و سازهای بشر به منظور تأمین نیازهایش، منجر به سرعت بخشیدن تخریب محیط زیست شده است. یکی از روشهای توسعۀ پایدار، استفاده از تکنیکهایی است که از میلیونها سال قبل توسط طبیعت به کار گرفته و بهینه شده است. بایونیک موضوعی میان رشتهای است که با الهام از چگونگی حل مشکلات در طبیعت، جوابی برای مسائل موجود پیدا میکند. تقلید آگاهانه به شکل مطالعۀ موردی راه حلهای موجود در طبیعت، به معنی دستیابی به یک بانک اطلاعاتی از راه حل های موفق است که راهگشای مشکلات پیشروی انسان امروز و نیازهای آن (به خصوص در زمینۀ معماری) است. در این راستا، کتاب حاضر به سه بخش تقسیم میشود:
بخش اول: پیشزمینه که شامل دو گفتار و مطالبی است که برای ورود به مبحث بایونیک ضروری است. در گفتار اول، طبیعت به عنوان مبنای الهام و در گفتار دوم، هندسه و ریاضیات به عنوان پلی میان طبیعت و معماری مورد بررسی قرار می گیرد.
بخش دوم: معرفی بایونیک که شمال دو گفتار، مبانی شکلگیری و روشهای طراحی بایونیک است.
بخش سوم: در این بخش، به ارائۀ مطالبی دربارۀ پنج سطح بایونیک پرداخته میشود. هر یک از این سطوح در گفتاری جداگانه تحلیل و به رائۀ مثال پرداخته میشود.»
آنچه ذکر شد بخشی از یادداشت مؤلف، فاطمه قارونی اصفهانی بر ابتدای کتاب «معماری بایونیک، طراحی طبیعت» میباشد، که در سال ۱۳۹۴ توسط انتشارت فاطمه قارونی اصفهانی چاپ و به بازار نشر عرضه گردید.