طراحی جلد دفترهای مشق بومی موضوعی نو ظهور است. موضوعی که این روزها بسیاری را بر آن داشته تا دفاتری بومی و فرهنگی تولید کنند. اما متاسفانه اغلب این تولیدات بیش از اینکه طراحی جلد دفترهای مشق باشند شبیه طراحی جلد کتاب و یا پوستر هستند. این مسئله آفتی است که دفاتر را شعاری کرده و از حالت تزئینی خارج می کند.
دربعضی موارد هم اجرای نهایی آنچنان که باید قوی و مناسب نیست و یا از شخصیت هایی استفاده شده که چندان برای کودکان و یا نوجوانان آشنا نیستند. در این میان دفترهای کانون پرورش فکری در سطح هنری متفاوتی تولید شده اند؛ دفاتری که در طراحی آنها از نقوش بومی و تزئینی استفاده شده؛ ضمن اینکه این طرح ها برای جلد دفاتر مناسب هستند، تزئینات سفالینه های دوران سلجوقی را نیز یاد آور می شوند. البته ریزی و در هم بودن نقوش کمی آزار دهنده است و مانند نامی که خود کانون برای بعضی از طرح ها برگزیده شیر تو شیر به نظر می رسند! همین مسئله، زیبایی این نقش ها را تحت الشعاع قرار داده.
در هر حال باید توجه کرد جلد یک دفتر مشق محدودیت هایی در بیان موضوع ومطلب دارد و نمی تواند قالبی برای رفع تمامی نقصان های فرهنگی باشد، در واقع ساخت یک نقش مایه ی ایرانی و تزئینی که رنگ و بوی وطنی داشته باشه کافی به نظر می رسد.