نشریه خط

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

نشریه تحلیلی هنر و طراحی

پیش ‌نهاد ویژه

توسط زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷

در آستانۀ جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸، خانه طراحان انقلاب اسلامی با راه اندازی کمپین «با هم قهرمانیم» مجموعه پوسترهایی را با همین عنوان و با شعار «یک ملت، یک ضربان» طراحی و اجرا نموده و در سطح شهر به اکران در آورده است. هدف از راه اندازی این کمپین حمایت از تیم ملی فوتبال ایران و تأکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان یک عنصر پیشبرندۀ مهم است، که حاصل آن پیشرفت و پیروزی ایران و ایرانی در تمامی عرصه‌های ورزشی و غیر ورزشی می‌باشد. گفتنی است این روزها تعدادی از این آثار بر فراز بزرگ‌ترین دیوارنگارۀ کشور در میدان حضرت ولی‌عصر‌(عج) نیز به نمایش درآمده‌اند، تا بیش از پیش حال و هوای فوتبال را با چاشنی وحدت و همدلی همراه سازند. 

محمدرضا دوست محمدی، محمد شکیبا، سینا رعیت‌دوست، محمود آراسته‌نسب و محمد تقی‌پور از جمله طراحان و عوامل ساخت پوسترهای «با هم قهرمانیم» می‌باشند.

مینا مختارزاده ؛ ۲ مرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
زهره حاضری ؛ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

دنیای اسباب بازی ها/ از تهدید تا فرصت

تاریخ نشر : پنجشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۳

یک اسباب بازی مناسب، علاوه بر عنصر جذابیت، باید با الگوهای فرهنگی جامعه ی کودک نیز سازگار باشد. اما آیا همه کشورها توان تولید اسباب بازی هایی متناسب با فرهنگ خود را دارند؟ متاسفانه با روند پیش رو و با ورود به دهکده جهانی، دیگر پرداختن به مسائل فرهنگی–عقیدتی، اعتبار و ارزش خود را تا حد زیادی از دست داده  و در این میان بزرگ ترین تولید کننده اسباب بازی در جهان، یعنی ایالات متحده آمریکا با داشتن بازاری 22 میلیارد دلاری، بیشترین سود را از آن خود کرده است. زیرا علاوه بر صادرات میلیاردی، فرهنگ خود را نیز از طریق همین اسباب بازی ها و البته بازی های رایانه ای به کشورها صادر می کند. به بیان ساده تر باید گفت آمریکا از اسباب بازی ها به عنوان سفیران فرهنگی خود حداکثر استفاده را می کند، تا همه را به نوعی وارد این دهکده جهانی کند، اما آیا فرهنگ غنی ایران اسلامی هم برای ورود به این دهکده سرخَم می کند؟

تولید اسباب بازی امر پر هزینه ای است که با توجه به واردات بی رویه آن از کشورهایی همچون چین، بازده و سودی برای تولید کنندگان داخلی ندارد و اگر بنا بر تولید باشد، باید این گام مهم با مساعدت یک ارگان دولتی و همکاری بخش خصوصی صورت پذیرد. تا زمینه ورود محصول به بازار و اقدامات بعدی برای فروش و ایجاد فضای عرضه و تقاضا فراهم شود. فرهنگ و اعتقاد امر مهمی است که از سنین پایین باید کودک را با آن آشنا کرد تا سبک زندگی اسلامی یا به بیان صحیح تر، سیره زندگی اسلامی را بیاموزد. 

دهکده جهانی جایی نیست که در آن بشود از اعتقادات صحبت کرد، به خصوص اگر از جنس اسلام باشد! به همین جهت برخی از کشورهای اسلامی، در یک حرکت خلاق، برای ترویج و آموزش دین اسلام، اقدام به ساخت اسباب بازی هایی با رویکرد سرگرمی-آموزشی داشته اند. بازی هایی که نه تنها کودک را سرگرم می کند بلکه در ناخودآگاه او ریشه اسلام را هم پرورش می دهد. اسباب بازی هایی متنوع، استاندارد و جذاب که می توانند خود را در حد جهانی معرفی کنند و چه بهتر که تولیدکنندگان ایرانی نیز این فرصت را غنیمت شمرده و با تولید اسباب بازی هایی اسلامی به این عرصه ورود جدی پیدا کنند.


 

درباره نویسنده
من "زهرا اردکانی" یکی از نویسندگان سایت خط هستم

نظرات  (۱)

در کشور مانیز امکان تولید  این محصولات فراهمه فقط کم کاری و شعارهای دروغین مانع این امر شده.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زهرا اردکانی ؛ ۱ تیر ۱۳۹۷
زهرا اردکانی ؛ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶
کلثوم پیامنی ؛ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
زهرا اردکانی ؛ ۵ مهر ۱۳۹۶
زهرا کشاورز ؛ ۲۰ شهریور ۱۳۹۶
درباره خط
چگونه با خط هم‌کاری کنیم؟
دوستان خط
تماس با خط
طراح قالب : گلبرگ دانلود