کمتر اتفاق افتاده است که مجموعه های انیمیشن ایرانی حضوری مداوم و طولانی مدت در تلویزیون داشته باشند. به تازگی، سریال های انیمیشن شجاعان و پهلوانان به تولید در فصل های بعدی رسیده است. مجموعه ی پهلوانان داستان زندگی پوریای ولی و سه شاگردش را در قرن هشتم هجری در شهر خوارزم بیان می کند. جوانمردی، کمک به مظلوم و مقابله با جور و ستم تم اصلی این سریال است. حال و هوای شرقی وطراحی فضای ایرانی در این مجموعه بارز است .مجموعه ی شجاعان سریالی درباره تیم خلبانی است که در هشت سال دفاع مقدس به رویارویی با دشمنان می پردازند.
نکته ی مورد توجه در این مجموعه ها قهرمان پردازی مناسب است. شخصیت ها در عین سادگی با حوادثی که برایشان رخ می دهد حس ماجراجویی مخاطب را برمی انگیزند.الگوی مناسبی در طراحی شخصیت استفاده شده است به گونه ای که کاراکتر ها نه به صورت اغراق آمیزی آرمانی و خوب مطلق هستند و نه بد نمایانده شده اند. قهرمانان این مجموعه ها در جای خود دچار اشتباه می شوند و کم کم رشد می کنند و با سیر تحولشان مخاطب را همراه می کنند. احساس نیاز و ضعف در کاراکتر و دچار لغزش شدن از مواردی هستند که موجب باور پذیری شخصیت ها می شوند. هم چنین تنوع شخصیت پردازی در ظاهر و رفتار قهرمانان دیده می شود که شاید سلیقه متفاوت مخاطبین را مورد توجه قرار داده است و در برابر این تنوع ، تمرکز، اشتراکی در برخی ویژگی های شخصیت ها وجود دارد. در کنار قهرمانان جوان، پیر مرشد و دانایی وجود دارد که با استفاده از راهنمایی های او رویارویی با موانع و مشکلات آسان تر می گردد.
دو انیمیشن مذکور از تولیدات شرکت حرکت کلیدی هستند که به وسیله علیرضا گلپایگانی و سیاوش زرین آبادی در سال 1382 تأسیس شده است. اگر به نام تولیدات این شرکت توجه شود اکثر عناوین با حروف " ان" پایان یافته اند که نشان از باریک بینی و قریحه آن ها در جزییات آثارشان است. این شرکت تنها خود را محصور به یک تکنیک نکرده است و از دو تکنیک دوبعدی (در مجموعه ی پهلوانان )و سه بعدی (در مجموعه ی شجاعان) استفاده می کند. گلپایگانی و تیم تولیدش در خلق محصولات خود دقتی مناسب به کار برده اند که می توان گفت همین نکته بر موفقیت و ادامه تولید این مجموعه ها تأثیر گذاشته است.