گاه مرز طراحی صنعتی و معماری از مو هم باریکتر میشود. دکتر عباس افتخاری نمونه بارز یکی از طراحان موفق صنعتی است که به عرصه معماری نیز ورود پیدا کرده است.
خانه چوبی دکتر افتخاری تلفیقی از سبکهای کلاسیک غربی با معماری ایرانی است و از شاخصههای مهم آن به کارگیری صنایع دستی ایرانی به ویژه در ساختار پنجره های چوبی و اورسی است که با شیشه های رنگی و نقوش اسلیمی تزئین یافته است. در این بنا سعی شده تا حد امکان از تکنولوژی های ماشینی در ساخت قطعات و محصولات استفاده نشود. بنابرین به غیر از لوازم برقی متداول، سایر عناصر و محصولات داخلی و بیرونی خانه به صورت سنتی و هنری ساخته شدهاند. این دست ساز بودن به ویژه در لوستر چلچراغ میانی خانه به خوبی قابل مشاهده است.
اسکلت اصلی خانه از جنس فولاد است و تمامی سازه بنا به وسیله اتصال قطعات چوبی با کمک پیچ و مهره بنا شده، بهطوریکه امکان جداسازی قطعات و جابه جایی خانه به محلی دیگر نیز وجود دارد. از انواع چوب همچون چوب توت و شمشاد در ساخت قطعات مختلف خانه استفاده شده، اما مهم ترین چوب مورد استفاده کاج روسی است.
مهم ترین جنبه استفاده از تفکر طراحی صنعتی در ساخت این بنا، پیش بینی، انتخاب و جایگیری عناصر هنری و غیر متداول با عناصر مدرن و تکنولوژیک عصر حاضر به حساب میآید.
بسیار عالی ممنون از گزارشتان :-)