عکسهای سعید کیایی در قالب کتاب دهم ماه تصاویری است از اجتماع زنانه در قالب هیئت های هفتگی، ماهانه و مراسم عزاداری ایام محرم و صفر است. رویکرد عکاس به چنین اجتماعی صرفاً عکاسی مستند نیست، بلکه رویکردی پژوهشی است به زندگی روزمره زنان ایرانی (تهرانی)با تاکید بر تحلیل شکل و سازو کار حضور آنها در مراسم ها و نشستهای مذهبی و روضه خوانی است.
محدودیت عکاس هم به لحاظ جنسیت هم به لحاظ زمانی برای حضور در جمعهای اختصاصی بانوان سبب تاثیرات کیفی و کمی در مجموعه عکسهای وی شده است.
در مقدمه کتاب با تحلیلی جامعه شناختی از چنین جمعهای زنانه صحبت شده است. از نظر نویسنده مداحی زنان و چنین مجالسی متاثر از مجالس مردانه است و زنها هنوز به روایتی زنانه و لطیف از عاشورا دست نیافته اند و چه بسا ذکر مصیبتهای زنان کربلا نیز روایت مردان است از این واقعه. روایت مردانه همچنان بر این عکسها حاکم است زیرا عکاس این مجموعه (سعید کیایی) از دیدگاه و با محدویت هایی که ذکر شد روایت ناقص اما ارزشمندی را ثبت کردهاند. ارزش این مجموعه به این دلیل است که شاید اولین و تنها ترین تلاش برای شکلگیری مجموعه جدی عکس با این موضوع باشد.
تصویری که از زنان ایرانی در قالب عکس، نقاشی و ... دیده ایم بسیار متفاوت از واقعیت است و یا بخش کوچکی از زندگی این جمعیت است.
تصاویری زنان مذهبی که اکثریت زنان ایرانی را تشکیل میدهند، غالباً از فضای ساده زندگی نسلی از مادران فداکار شهداست و خوب میدانیم این همه ی پتانسیل تصویری زنان ایرانی نیست. زنانی که بواسطه ویژگی های اختصاصیشان برای دوربینهای عکاسان سوژه های پر رمز و راز و جذابی هستند.
کیایی همراه با هر تصویر جملات توصیفی(کپشن) نیز درج کرده است که برای توصیف عکسها و دادن اطلاعات بیشتر از این مجالس به مخاطب کمک میکند. این توضیحات بار بخش تصویری اتفاقاتی که تصویر نشدهاند را به دوش میکشند.